vissza az előző oldalra
Bestwedding
Menu
Trendi vőlegényviselet 2018-ban
2018. 01. 04.

A menyasszony ruhájához hasonlóan a vőlegény viseletének megválasztására is kellő időt és figyelmet kell fordítani, hiszen az esküvőnek két fontos szereplője van! Íme, egy kis segítség, hogy minden tökéletes legyen!

Trendi vőlegényviselet 2018-ban

A menyasszony ruhájához hasonlóan a vőlegény viseletének megválasztására is kellő időt és figyelmet kell fordítani, hiszen az esküvőnek két fontos szereplője van! Íme, egy kis segítség, hogy minden tökéletes legyen!


A vőlegény ruhájának és kiegészítőinek kiválasztásakor is számos döntést kell meghoznunk: olyan viseletet kell választani, amelyben a vőlegény jól érzi magát, tökéletesen áll rajta, megjelenése stílusos és elegáns. Elsődleges szempontként az esküvő stílusát kell szem előtt tartanunk, illetve a saját ízlésünket.

El kell dönteni, hogy:

  • Öltöny, frakk, szmoking, zsakett, plasztron, cut vagy lazább esküvőre dinner jacket megoldást szeretnél? Ezekről a LINKre kattintva többet is megtudhatsz.
  • A világos, fekete, szürke, barna vagy fényes modelleket részesíted előnyben?
  • Milyen legyen a ruha anyaga? Klasszikus gyapjú, selyem, moher vagy alpaka szőrből készült darabra vágysz? Ez utóbbiak teljesen gyűrődésmentesek, visszafogott fényük pedig könnyed eleganciát kölcsönöz megjelenésednek.
  • Igazodjon-e a menyasszony ruhájához, vagy kiegészítőjének színéhez?
  • Csokornyakkendő, amerikai nyakkendő, nyaksál, zsabó vagy kravátli?
  • A kiválasztott ruhát kölcsönöznéd, szabják Rád vagy külön varratásra gondolsz?
  • Milyen legyen a cipő színe és fazonja?

 

 

Nem szabad halogatni a ruhaválasztást és a próbát!

Ne várj túl sokáig a keresgéléssel - az esküvő előtt minimum 3 hónappal el kell készíttetni, vagy ki kell választani a megfelelő darabot! A ruhapróbát és az utolsó igazításokat sem jó az utolsó pillanatra hagyni!

Fontos az elővigyázatosság!

Az esküvő napjára szerezz be két inget - a nyári melegben és az izgalmak közepette verejtékezik az ember és előfordulhatnak balesetek is. Összekenheted, leeheted az inged, ezért a legjobb, ha van egy tartalék darab, amelyre bármikor átcserélheted!

Kérj szakmai és baráti segítséget!

Bátran kérd meg egy barátodat, hogy kísérjen el a ruhavásárlásra - a legjobb, ha az illető nő, hiszen őszinték, általában jó a stílusérzékük és tele vannak ötletekkel. Másrészt az üzletben is nyugodtan kérj szakmai tanácsokat, hiszen az eladó segíthet kiválasztani az alakodhoz és a stílusodhoz leginkább passzoló fazont.

 

 

Tájékozódj az árakról is!

Ha kölcsönözni szeretnél azt is érdemes megkérdezni, hogy felszámítanak-e valami plusz költséget például a tisztíttatásra, hanem hogy a feltüntetett ár tartalmazza-e az extra kiegészítőket, mint a nyakkendő, az öv, mellény, övsál, stb. Kauciót pedig általában mindenhol kérnek, hiszen van, aki nem viszi vissza a ruhát időben, vagy éppen szakadtan, sérülten kerül vissza az adott öltözék a szalonba. A sérülés bizony minden esetben tetemes plusz költséget okozhat, a kaució elvesztését is jelentheti.

Ne feledd, az esküvői öltöny nem minden...

A részletek is éppen olyan mérvadóak. Miután megvásároltad az inget, a mellényt, a díszzsebkendőt és nyakkendőt is, még hátravan a cipő, a térdzokni, az öv, az ékszerek, a mandzsettagombok, stb. Figyelj az összhangra!

 

 

Az légy, aki vagy!

Add önmagad, válassz olyan ruhát, amely a Te ízlésedet tükrözi, és maximálisan jól érzed magad benne, hiszen csak akkor lehetsz felhőtlenül boldog és magabiztos a Nagy Napon! Legyél modern, sikkes és elegáns, visszafogott, trendi vagy éppen extravagáns... Ha az exkluzív megjelenés híve vagy, akkor miért ne? Ha kedveled a cilindert, a sétapálcát, vagy éppen a bohém stílust, bátran válaszd azt, amelyik legközelebb áll a szívedhez! Idén és 2016-ban is nagy slágernek számítanak a színes ingek, az egyedi és trendi kiegészítők is!

 

 

A 2018-as trend azt mutatja, hogy manapság nem kötelező hófehér menyasszonyi ruhát választani, egyre kedveletebbek a színes ruhák, éppen ezért a vőlegény viselet tekintetében is egyre nagyobb teret hódítanak a barna, szürke és sötétkék színek, ezek árnyalatai illetve a színes nyakkendők és egyedi kitűzők! Természetesen vannak, akik a klasszikus, fekete-ekrü összeállítás hívei, számukra is van megoldás, hogy stílusosak és elegánsak legyenek a Nagy Napon! Trendi amikor a menyasszony által használt kiegészítő pl. a ruháján a szalag, a cipő színe, a csokor vagy a csokorban az adott színkombináció visszaköszön a Te ruházatodon is a kiegészítőkben.

 

 

Kinek milyen fazon ajánlott?

Ha biztosra akarunk menni, akkor ne csak a divatot tartsuk szem előtt, hanem a ruházatunk az alkatunkban megfelelő legyen, vagyis: a zakó ne legyen se túl szűk, se túl bő, a nadrág ne legye buggyos vagy csőszerű, de túlságosan bő sem, inkább maradjunk az egyenes, vagy az enyhén karcsúsított változatnál!

Alacsony, vékonyabb testalkatú férfiaknak

Ajánlott az úgynevezett egysoros zakó, illetve a vállrész megerősítése, a szűkített fazon, enyhén trapézos nadrággal. Kerüljük azokat a szabásvonalakat, amelyek olyn hatást keltenek, mintha a szmoking túl nagy lenne! Nem túl előnyösek a kétsoros öltönyök, hiszen azokban szinte elvesznek.

Magas, vékony férfiaknak

Ha Te is ilyen alkattal rendelkezel, akkor neked a legkönnyebb a dolgod, hiszen szinte minden fazon jól áll, esetleg a nadrág és a kabát hosszával akadhat némi gondod. A hosszított fazonok mindenképpen előnyösebbek, azonban kevésbé előnyös lehet a sok gombos zakó, illetve az álló gallér, ami feleslegesen nyújtja a nyakat és a felsőtestet.

 

 

Atletikus és izmos testalakú vőlegényeknek

Válassz egyszerű öltönyt! Hanyagold a rakott mellszabású ingeket, a duplasoros öltönyöket, melyek még jobban erősítik a felsőtestedet! A 2-3 gombos fazon lehet a legideálisabb, amely pont azt emeli ki, amit kell!

Tipp: Az egyszerűséget feldobhatják az egyedi kitűzők, díszzsebkendők és színes, merészebb nyakkendők! Merj kreatív lenni!

Piknikus testalakú férfiaknak

Ha Te is ilyen alkattal rendelkezel, akkor számodra a legelőnyösebbek az egysoros zakók, a 3 vagy több gombos fazonok pedig duplán ideálisak lehetnek, hiszen nyújtják a sziluettet. Szmokinghoz és pocakhoz nem ajánlatos az övsál, sokkal inkább ideálisabb a mellény, amely eltereli a figyelmet a hastájékról. Az alacsony termetű, rövid nyakú férfiaknak szintén előnyös lehet az állógallér, mivel az egyszerre nyújtja a nyakat és az alkatot.

 

 

Milyen márkákat ajánlunk?

Wilvorst

német cég több okból is kiemelkedő. 1916-ban az új tulaj, Wilhelm Vordemfelde adta a nevét. A Vordemfelde család irányítása alatt sok innovációról tehetünk említést, ’97-ben ők voltak az első német férfidivat cég, akik az interneten megjelentek. Minőség és elegancia, kiváló anyagok, jellemzik kollekcióikat. Öltönyeik a 2013-as évben is komoly népszerűségnek örvendenek. Ezeket a ruhákat bátran ajánlom, elérhetőségük okán.

Wilvorst és Tziacco vőlegényruhái maximális kényelmet, magas minőséget és elegáns megjelenést biztosítanak minden vőlegénynek életük egyik legfontosabb napján, bátran válasszanak egyéniségükhöz illően a széles kínálatot nyújtó kollekcióból.

 

 

TZIACCO

A Tziacco, szintén a Wilvorst cég egy elegáns, fiatalos, kissé extravagáns márkája, amely divatos anyagok és az innovatív stílus kombinációjával hangsúlyozza ki a vőlegények egyéniségét. Ha modern, extravagáns vagy fényűző, amerikai stílusú esküvőt terveztek, akkor bátran válogathattok a Royal tipp fazonok, a különleges színekkel párosított, mintában eltérő nadrágos darabok, a selymes fényű csíkos öltönyök, a modern kék modellek között. Ha igazán különlegesre vágysz, akkor akár az avant-garde stílusú, hosszított kabát-jellegű, mintás fazonok is szóba jöhetnek! Az Arabesque motívumok, elegáns, grafikus minták, a spicc mandzsetták és exkluzív ingek különösen elegáns megjelenést biztosítanak.

 

 

Giorgio Armani

Legutóbb a tweed darabokkal dolgozott a mester, melynek kellemes hatása ezúttal fiatalos súlyt kapott. Az újabb darabok közt a kockás minta, a szürke árnyalatok, a bézsbe vegyülő színekjellemzők. Nyilvánvaló, hogy az Armani nem a legolcsóbb, azonban szerencsés esetben lehetőségként, annak hiányában tájékozódási pontként kiváló jelzőfény tud lenni.

 

 

Dolce & Gabbana

milanói tervezők ruhái úgyszintén nagyon népszerűek, hagyományosabb vonalvezetésükmiatt is. Klasszikus irány kedvelőinek biztosítanak széles skálát. Az egyediségnek, hajtókák stílusának itt is csak a képzelet szab határt.

 

 

Carlo Benetti

kiváló minőségű, olasz szövetekből készült, kedvező áru, elegáns Carlo Benetti férfiöltönyök közkedvelt modellek nem csak a vőlegények, hanem az örömapák és a tanúk körében is. A Carlo Benetti cég öltönyei sajátos, egyénre szabott esküvői öltönyt kínálnak, emellett nem csak a legújabb divatot, hanem az alkatodat, méreteidet és testi adottságaidat is figyelembe veszik. Az innovatív technológiának, a számítógépes modellezésnek köszönhetően minden apró részlet a helyén van, a kivitelezés pedig tökéletes. A cég csakis a legkiválóbb, korszerű formaprésekkel, varrógépekkel dolgoznak, a hatékony, első osztályú munkáért.

Válassz egyedi, klasszikus, modern, elegáns vagy sportos esküvői öltönyt - az esküvő, illetve a saját stílusodhoz igazítva! Sőt, a magyaros eleganciát kedvelő vőlegényeknek kiváló minőségben rendelhetőek az úrias, korhű megjelenést biztosító BOCSKAY viseletek, fekete és arany zsinórozással is.

 

(Forrás: www.mennyegzőlap.hu)

Bestwedding